Λίμνη
Δασίου

Στο βορειοανατολικό άκρο του οροπεδίου της Ζήρειας σχηματίζεται από το φθινόπωρο μέχρι αργά την άνοιξη, η εποχιακή λίμνη Δασίου. Μαζί με το δάσος που την περιβάλλει σχηματίζει ένα εξαιρετικής ομορφιάς αλπική τοπίο. Τα χρώματα εναλλάσσονται με τις εποχές αλλά ιδιαίτερα οι εικόνες της παγωμένης λίμνης τον χειμώνα είναι μοναδικές.

500μ. πριν το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας υπάρχει χωμάτινος δρόμος που οδηγεί στη Λίμνη Δασίου, για τους χειμερινούς μήνες η πρόσβαση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αν έχει χιόνι η λάσπες ώστε να έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες ή όχημα 4×4.

Χιονοδρομικό Κέντρο
Ζήρειας

Το Χιονοδρομικό  Κέντρο Ζήρειας βρίσκεται στο ΒΑ άκρο του οροπέδιου της Κυλλήνης (Ζήρειας) από τα μεγαλύτερα βουνά της Ελλάδος, μόλις 10 χιλιόμετρα απο τα Τρίκαλα. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την μικρή Ζήρεια με τις απόκρημνες πλαγιές, την ψηλή κορυφή (2,376 μ.), την κατάφυτη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας καθώς και όλο το οικοσύστημα λόγω της σπανιότητας και ποικιλίας της χλωρίδας του έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή.

Οι δραστηριότητες του Αθλητικού Κέντρου κατά τους χειμερινούς μήνες είναι οι εξής:

  • Πίστα αρχαρίων σκι με εκπαιδευτή (baby lift) 100 μ.
  • Πίστα για προχωρημένους με συρόμενο αναβατήρα πιατάκι 700 μ.
  • Παιχνίδι με έλκηθρα για μικρούς
  • Ενοικίαση σε μηχανάκια χιονιού (snowmobile)
  • Σκι αντοχής με μεγάλη ποικιλία διαδρομών

Λίμνη
Δόξας

Η λίμνη Δόξα αποτελεί τμήμα της ορεινής Κορινθίας, σε υψόμετρο 900 μέτρων, στην περιοχή του Φενεού, στους πρόποδες του Χελμού, και του βουνού Ντουρντουβάνα. Τα κοντινότερα χωριά είναι η Αρχαία Φενεός, το Πανόραμα, το Μεσινό και το χωριό Γκούρα στα 956 μέτρα υψόμετρο.

Το ειδυλλιακό τοπίο που έχει δημιουργηθεί θα μπορούσαμε να πούμε ότι θυμίζει τις Άλπεις της κεντρικής Ευρώπης και κάποιοι αποκαλούν τη λίμνη Δόξα ως «Κορινθιακή Ελβετία». Γύρω από τη λίμνη υπάρχει δρόμος και μονοπάτια για περιήγηση με τα πόδια η με άλογα καθώς επίσης και δραστηριότητες με Buggy, υδροποδήλατα, και mountain bike.

Στην πλαγιά δίπλα από τη λίμνη βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου με μοναδικής ιστορικής και πνευματικής αξίας κειμήλια.

Λίμνη
Στυμφαλία

Σύμφωνα με τις διηγήσεις της αρχαίας Ελλάδας, ο Ηρακλής έφτασε στην ελώδη λίμνη της ορεινής Κορινθίας στα πλαίσια του 6ου κατά σειρά άθλου του, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις Στυμφαλίδες Όρνιθες: ανθρωποφάγα πουλιά με χάλκινα ράμφη, νύχια και φτερά, τα οποία κρύβονταν στην πυκνή παρόχθια βλάστηση, τρομοκρατώντας τους κατοίκους της περιοχής και τα κοπάδια τους.

Πέρα από τη λίμνη, φτάνοντας εδώ αξίζει να περάσετε και από το Μουσείο Περιβάλλοντος, το οποίο βρίσκεται στην πλαγιά ενός από τους τριγύρω λόφους. Σε αυτό θα γνωριστείτε καλύτερα με τη χλωρίδα και την πανίδα που εκμεταλλεύεται το υγρό στοιχείο της περιοχής, αλλά και με την ιστορία της τελευταίας –μέσω των τρόπων με τους οποίους το συγκεκριμένο περιβάλλον επηρέασε τις ανθρώπινες δραστηριότητες μέσα στα χρόνια.

Ορεινή Κορινθία Gallery