Τρίκαλα Κορινθίας

Tα Τρίκαλα είναι το κεφαλοχώρι της Κυλλήνης (Ζήρειας) και είναι χτισμένα στα ερείπια του αρχαίου Μυσαίου, του ιερού της Μυσίας Δήμητρας. Σήμερα αποτελούνται από τρεις συνοικίες (Άνω, Μεσαία και Κάτω Τρίκαλα). Η Κυλλήνη (Ζήρεια) είναι το δεύτερο σε ύψος βουνό της Πελοποννήσου με 2.374μ υψόμετρο ενώ υπάρχουν ακόμη 7 κορυφές με υψόμετρο πάνω από 2000μ.

Από το «Μύσαιον» μπορείτε να κάνετε εκδρομές στη γύρω περιοχή και να θαυμάσετε τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

Κάτω
Τρίκαλα

Παραμυθένιο σκηνικό στα Κάτω Τρίκαλα, διαθέτουν πολύ όμορφη και γραφική πλατεία με τα 2 μεγάλα πλατάνια. Γύρω από την πλατεία θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες και καφέ. Και από το μεγάλο πάρκινγκ ξεκινάει το μονοπάτι που διασχίζει και τις τρείς συνοικίες των Τρικάλων.

Μεσαία
Τρίκαλα

Στα Μεσαία Τρίκαλα θα βρείτε τα περισσότερα ξενοδοχεία αλλά και αναρίθμητες επιλογές για φαγητό, με το κεντρικότερο ξενοδοχείο να είναι το Μύσαιον. Με επίκεντρο τα Μεσαία Τρίκαλα μπορείτε να απολαύσετε τον παραδοσιακό οικισμό μέσα από τα πλακόστρωτα δρομάκια και τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί και στις άλλες συνοικίες.

Άνω
Τρίκαλα

Τα Άνω Τρίκαλα είναι  ένας υπέροχος οικισμός με πετρόχτιστα αρχοντικά με κάποια από αυτά πλέον έχουν μετατραπεί σε ξενώνες. Ο αέρας λόγω του υψομέτρου θα σας αναζωογονήσει ενώ θα βρείτε και πολλές πηγές με καθαρό νερό.

Σημαντική στάση κατά την περιήγηση σας στα Άνω Τρίκαλα είναι το σπίτι γεννήσεως του Αγίου Γερασίμου καθώς και το αρχοντικό Νοταρά!

Trikala Korinthias Gallery